21.08.2017

Sensommeren på Fonna

Som i fjor kommer finværet når skolen starter. Men heldigvis har den til nå kjølige sommeren gitt oss gode skiforhold!

Endelig er sommeren tilbake på Folgefonna og langtidsvarselet viser mye pent stabilt vær fremover. De første ukene i august medførte en del snøsmelting på grunn av føn-vind men dette har nå avtatt og vi har nok snø til å kunne holde åpent frem til oktober. 

Slik som bookingene fra alpinlag er nå, holder vi åpent daglig frem til og med søndag 17.september, fra 09.-15.00. Etter dette avtaler vi åpningstider frem til oktober med interesserte alpinlag. 

Vi har god plass på breen og kan i skrivende stund tilby 10-15 GS/SL trasseer. Disse strekker seg fra begge sider av fjellet som er ytterst "ski venstre". I tillegg tilbyr vi freestyle/kulekjøringsområde. Ta kontakt med oss på post@visitfonna.no for reservasjon av trase. Husk at vi tilbyr grunnsalting og i tilfelle nattefrost åpner vi ekstra tidlig! 

Skiforbundet har hatt flere samlinger på Fonna i sommer, nylig med både World Cup og breddesamling, les mer om de gode forholdene her

For individuelle besøkende preparerer vi daglig egen alpinløype. Er du helt fersk på ski/brett anbefaler vi at du kommer tilbake i april, da det er noe blåis i områdene rund skiheisen og løypene. Eventuelt kan du delta på daglige brevandringsturer med Folgefonni Breførerlag. Til informasjon er freestyleparken og langrennsløypene nå stengt for sesongen.